Industrial park “Molino Pantanella” – Tivoli (RM)

The project intended to recover the es former industrial complex "Molino Pantanella", located in Tivoli between Via dell 'Acquoria and Via degli Orti, near the archaeological site of the late republican sanctuary of Hercules Victor. The complex of Pantanella has four buildingswith interior court with porches, loggias and terraces. The renovation includes the construction of offices in underground floor , of offices and rooms on the ground floor and housing units to the remaining upper floors. The vertical connections are by means of two lifts in r.c. and two staircases steel. It involves also the construction of a loft in correspondence of the attic the north body. The south body the renovation includes the construction of a garage to the underground floors, offices on the ground floor and residential units on the upper floors. East and west wings will host of offices on the ground floor and residential units on the upper floors.
  • Date: 2007 - 2009
  • Location of Assignment: Tivoli (RM)
  • Client: S. IN. TA. LLC
  • Main Duties: Preliminary and final design for the consolidation and rehabilitation of the complex as private housing estate.